1. Değerler Eğitimi
VELİ GİRİŞİ
GÜNCEL

AKIL OYUNLARI

Akıl Oyunları, çocukların strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, üretkenklik, dikkat - konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştirmeye , imkan sağlayan oyunlardır.

Akıl oyunları ile öğrencilerin motivasyonunu güçlendirmesi hedeflenmektedir.Çocuk  Sınıf ve grup ortamında daha aktif olabilmek için yoğunlaşacak, dikkatini uygulamaya verecektir. Özellikle seçici dikkat gerektiren sosyal algı oyunlarında çocuk tam anlamıyla oyunu yaşamakta dikkatini vermektedir. Bütün uygulamalarda öğrenci aktif olarak karşımıza çıkmaktadır. Oyunların en önemli yanlarından biri de budur. Her uygulamada çocuk aktif rol almak zorundadır. Kendi başına bitiremediği etkinliği yardım alarak tamamlaması gerekmektedir.

Eğitimlerde, zeka ve akıl oyunlarının uygulamasında zenginlik katacak sıra dışı düşünme becerisi etkinliklerine de yer verilerek ve örnek etkinlikler paylaşılmaktadır.

Akıl oyunları dersi etkinlik çalışmaları ile yaş grubuna uygun materyaller ile eğlendirici, çocuğun zekasını ve yeteneklerin i keşfedecek çalışmalar yapılır.